Top 5 gezonde kruiden

Er zijn veel verschillende soorten kruiden die wij tot onze beschikking hebben. Veel kruiden zijn erg gezond en hebben een erg positieve werking op ons lichaam. In dit artikel besteden wij aandacht aan welke kruiden nu eigenlijk het meest gezond zijn voor ons lichaam. Daarom hebben wij voor u een top 5 samengesteld met daarin de meest gezonde kruiden!

1. Kurkuma
Dit is misschien niet één van de kruiden die u het meest gebruikt maar wel één van de gezondste. Kurkuma helpt namelijk om onze weerstand te verhogen en werkt daarnaast ook nog eens pijnstillend. Voor allerlei kwaaltjes kan Kurkuma genezend werken. Daarnaast is de smaak volgens veel mensen ook nog eens erg lekker!

2. Gember
Gember is één van de kruiden die zeker niet de top 5 mag ontbreken. Gember bevordert namelijk de bloedcirculatie en helpt ons lichaam om schadelijke stoffen uit ons lichaam te weren. Daarnaast is Gember erg populair onder mensen die bezig zijn met afvallen, Gember werkt hier namelijk erg stimulerend voor.

3. Peterselie
Peterselie bevat erg veel antioxidanten en bevat daarnaast erg veel vitaminen die belangrijk zijn voor het lichaam. Daarnaast heeft Peterselie een positieve werking op onze hart- en bloedvaten. Peterselie kunt u kopen in verschillende vormen, de meest gezonde is Bladpeterselie.

4. Kaneel
Als u last van uw darmen heeft is Kaneel erg aan te raden. Kaneel vermindert namelijk krampen en is daarnaast ook nog erg goed voor uw bloedsuikerspiegel. Mensen met diabetes maken daarom erg veel gebruik van Kaneel.

5. Salie
De afsluiter van onze top 5 gezondste kruiden is Salie. Het kruid is een geneeskruid welke veel wordt gebruikt door mensen die Alzheimer hebben. Daarnaast heeft Salie ook een stimulerende werking op andere hersenfuncties. Zo is Salie ook goed voor het geheugen.
Kruiden staan bekend om hun veelal gezonde werking, probeert u dus zelf ook zoveel mogelijk gebruik te maken van kruiden! Op internet kunt u veel tips vinden hoe u kruiden het beste kunt gebruiken.