Lekkere recepten voor in pizzaovens

Pizzaovens zijn hot-topic! Dit is natuurlijk niet voor niets. De zomer komt eraan en wat is er dan lekkerder dan eigen gebakken pizza’s bereiden in je eigen tuin. Met pizzaovens kan je alle kanten op. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in een pizzaoven bereiden. Maar ben je inspiratieloos en zou je wel wat meer willen weten over lekkere recepten voor in pizzaovens? Lees je dan slim met dit artikel!

Inspiratie voor pizza recepten

Er zijn talloze varianten van pizza recepten. Denk aan groente, vlees en vis pizza’s. En ook hier kan je op blijven variëren. Pizza Margherita is natuurlijk een welbekende, net zoals de Quatro Formaggi. Maar ook de Calzone met ham of de pizza tonno blijven favorieten. Toch raak je deze simpele recepten misschien wel eens zat. Voor de pizza liefhebbers hebben we een speciaal recept op het menu: pizza zucchine e pancetta uit de pizzaovens.

Pizza zucchine e pancetta

Voor de pizza zucchine e pancetta heb je pizzadeeg, courgette, pecorino, gerookte pancetta, provolo van buffelmelk en zeezout nodig. Allereerst bak je de courgette in een pan. Zorg ervoor dat het in kleine stukjes is gesneden. Vervolgens maak je van de warme courgette een puree, wat je daarna op de pizzabodem doet. Bak de pizza in de oven en beleg het met pancetta en pecorino. En klaar is je pizza!

Elzasser Flammkuchen

Nog een interessant recept is de elzasser flammkuchen. Hiervoor heb je het volgende nodig: pizzadeeg, zure room, spekblokjes, nootmuskaat, geraspte kaas en uien. Je hoeft geen chef kok te zijn om deze pizza te bereiden. Je belegt de bodem met de zure room, de spekblokjes, nootmuskaat, geraspte kaas en ui. Vervolgens bak je de pizza in de pizzaoven. Eet smakelijk!

Inspiratie voor andere recepten in de pizzaoven

Pizzaovens kunnen veel meer dan pizza’s bereiden. Geen idee wat je nog meer kunt bereiden? Probeer deze recepten eens uit.

Geroosterde groente

Doe in een blik allerlei soorten groenten die je lekker vindt. Denk aan worteltjes, paprika’s, broccoli, bloemkool enzovoorts. Gooi er wat kruiden overheen en schuif de bak in de oven. Lekker en gezond!

Portobello’s met spinazie en geitenkaas

Dit is een verrukkelijk recept. De benodigdheden zijn natuurlijk portobello’s, spinazie, rode ui, knoflook, geitenkaas, olijfolie en peper en zout. Doe de ui en knoflook in de koekenpan en voeg hieraan de spinazie toe. Leg in een ovenschaal de portobello’s en verdeel de spinazie hier overheen. Ten slotte doe je de geitenkaas bij de portobello’s. De ovenschaal mag tien minuten in de pizzaoven en is daarna klaar.

Bruschetta met tomaat en mozzarella

Ten slotte een bekend recept: bruschetta. Hiervoor heb je een stokbrood, mozzarella en tomaatjes nodig. Snij het brood in stukken en besmeer ze met olie. Bak ze in de pizzaoven en beleg ze vervolgens met mozzarella en tomaat. Geniet ervan!