Gezonde koekjes bakken met Recept Plaza

Iedereen heeft weleens zin in een lekkere (zoete) snack. Echter is het nadeel dat veel van deze verleidelijke snacks ongezond zijn. Zeker wanneer je het niet bij bijvoorbeeld 1 koekje houdt. De snacks die je in de supermarkt kunt halen, daar zit enorm veel suiker in en naast suiker ook veel conserveermiddelen. Daarom is het veel beter om zelf een lekker tussendoortje te maken en het is nog eens leuker ook! Je kunt namelijk gebruik maken van gezonde producten die van zichzelf al zoet zijn. Zo heb je geen toegevoegde suikers en andere rommel die je in jouw mond stopt. Daarom deel ik met jou dit recept voor zelfgemaakte gezonde havermoutkoekjes.

Benodigdheden: Bananen, havermout en toppings die je zelf lekker vindt.

Stap 1

De koekjes gaan straks in de oven. Het duurt zeker niet lang om de koekjes te maken, dus verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Stap 2

De verhouding die je aan moet houden voor de koekjes is 1 banaan en 75 gram havermout. Afhankelijk van hoeveel koekjes jij wilt maken, kun je dus meer bananen of havermout gebruiken, maar zorg dat je de juiste verhouding aanhoudt. Prak de banaan allereerst fijn met een vork. Echt tot het een goed glad mengsel wordt. Pak daarna de havermout en meng deze er doorheen en roer goed. Om het nog zoeter te maken kun je nog honing door het beslag doen

Stap 3

Maak van het beslag dat je gemaakt hebt kleine rondjes en leg deze op de bakplaat. Zorg ervoor dat alle koekjes even groot en dik zijn. Dit zorgt ervoor dat ze even snel gaar zijn en dat niet het ene koekje nog niet goed is en de andere al verbrand.

Stap 3

Als topping kun je het zo gek niet bedenken. Kokos, cacaosnips, pure chocola en blauwe bessen zijn bijvoorbeeld heel erg lekker. De bessen en de chocola kun je natuurlijk ook al door het beslag mengen. Dan zit er lekker in het koekje.

Stap 4

Zet de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Dit kan iets langer of korter zijn. Houdt het vooral zelf in de gaten. En daarna smullen maar! Het heeft niet helemaal de structuur van een echt koekje, maar het is echt lekker!

Wil je nog meer koekjes recepten? Kijk dan eens op Receptplaza.nl!