De beste inbouw koelkast van 2017

Voor iedereen die waarde hecht aan een gezonde voeding en een gezonde levensstijl, is het uiteraard ook van belang om die gezonde voedingsmiddelen ergens in te bewaren waar ze zo lang mogelijk vers en goed blijven. Om je gekochte en/of zelfgemaakte voedingswaren gekoeld te bewaren heb je natuurlijk een koelkast in huis. De koelkast is een huishoudelijk apparaat die ergens in de 20e eeuw tot de standaarduitrusting van het ‘westerse’ huishouden’ is gaan behoren. Echter, de onderlinge kwaliteit van koelkasten wat betreft het langdurig vers en goed bewaren van je voedingswaren kan nogal eens verschillen. Gelukkig hebben wij in Nederland de Consumentenbond die recentelijk 150 goed verkrijgbare koelkasten heeft getest, waaronder inbouw koelkasten met vriezer. In 2016 heeft de onafhankelijke organisatie ook nog verschillende inbouw koelkasten zonder vriezer getest. Hieronder lees je welke inbouw koelkasten volgens de Consumentenbond de beste zijn.

Beste inbouw koelkast met vriezer

Van de inbouw koelkasten met vriezer is de Liebherr ICP 3314-20 als beste uit de test gekomen. Dit tijdloos koelkastmodel is gemakkelijk in te bouwen in de keuken. Deze inbouw koelkast met vriezer heeft een hoogte van 117 cm en een inhoud van 199 liter voor het koelen en 82 liter voor het vriezen. De koelkast is uitermate gebruiksvriendelijk, beschikt over een deur-op-deur systeem en werkt tevens ook nog eens energiebesparend: de Liebherr ICP is namelijk ingedeeld in energieklasse A+++. Het vriesgedeelte van de koelkast is uitgerust met SmartFrost technologie, die de rijpvorming reduceert. Op die manier hoeft u veel minder vaak het vriesvak handmatig te ontdooien. Met de VarioSpace functionaliteit maakt u door het verwijderen van een vrieslade en de onderliggende bodem in een handomdraai meer ruimte vrij in de vriezer, waardoor u gemakkelijk ook grotere diepvriesproducten kunt bewaren. Met zijn prijs van € 1549 is deze inbouw koelkast wel wat aan de dure kant, maar dan krijg je er ook veel voor terug!

Liebherr ICP 3314-20

Beste inbouw koelkast zonder vriezer

De beste inbouw koelkast zonder vriezer volgens de Consumentenbond is de Siemens KI81RAD30. Deze inbouw koelkast is met zijn prijs van € 689 een stuk goedkoper dan de Liebherr ICP, en kreeg door de Consumentenbond als beoordelingscijfer zelfs een 9,6! De Siemens KI81RAD30 is een zeer ruime inbouw koelkast met een inhoud van 319 liter. Hierdoor is de koelkast zeer geschikt voor gebruik door grote gezelschappen of gezinnen bestaande uit 5 of meer personen. Bij deze inbouw koelkast kun je de binnentemperatuur tot de graad nauwkeurig afstellen. Zo behoud je de ultieme vrijheid in het koelen van jouw voedingswaren! Om groente en fruit langdurig vers te houden gebruik je de Hydrofresh vershoudzone. Een ander voordeel bij deze Siemens koelkast is dat je je nooit zorgen hoeft te maken over of de koelkastdeur bij het dichtslaan wel of niet dicht is blijven zitten: het apparaat beschikt namelijk over een deur-op-deur SoftClose systeem. Zo verbruik je dus ook nooit teveel energie.

Siemens