De beste smartwatch volgens de Consumentenbond

De smartwatch is sinds 2013 steeds populairder geworden, en is tegenwoordig al bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Smartwatches zijn polshorloges die niet alleen als uurwerk dienen maar ook een reeks andere functies hebben, vergelijkbaar als die je hebt bij andere elektronische apparaten zoals de smartphone. Je hebt smartwatches in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kan een smartwatch bestaan uit verschillende apparatuur: camera’s, rekenmachines, aanraakschermen, gps-systemen, luidsprekers, allerlei soorten meetinstrumenten (kompas, barometer, thermometer, versnellingsmeter, hoogtemeter, etcetera), je kunt het zo gek niet verzinnen! Er bestaan ook smartwatches die speciale functies en sensoren hebben om sportieve activiteiten te ondersteunen. Deze soorten worden ook wel sportwatches of fitness bands genoemd. Omdat je een smartwatch om je pols natuurlijk gemakkelijk met je mee neemt tijdens het hardlopen of wielrennen, kun je tijdens het sporten altijd je sportprestaties bijhouden en meten. Ideaal voor wanneer je aan je gezondheid en conditie wilt werken! De Consumentenbond heeft in november 2016 negen verschillende smartwatches getest op o.a. smartfuncties, fitnessprestaties, accuduur en gebruiksgemak. Hieronder de smartwatches die uit de test zijn gekomen als de “Beste uit de Test” en de “Beste Koop”.

Beste uit de Test

Volgens de Consumentenbond is de Apple Watch S1 de beste van alle de door hen geteste smartwatches. De Consumentenbond keek in dit onafhankelijk onderzoek met name naar de nauwkeurigheid van diverse metingen (stappen, afstand en calorieën), de kwaliteit van aanwezige smart-functies (o.a. notificaties van telefoontjes, sms’jes en Whatsapp-berichten), en het gebruiksgemak in het bedienen van de menu’s maar bijvoorbeeld ook het draagcomfort van de bandjes. De Apple Watch is erg gefocust op jouw gezondheid. Zo verzamelt het via de hartslagsensor, versnellingsmeter en GPS allerlei gegevens o.a. over jouw verbruikte calorieën, afgelegde afstand en snelheid. Deze gegevens worden dan vervolgens naar de gebruiksvriendelijke en informatieve Activiteit- en Workout-apps doorgestuurd. De Apple Watch S1 kun je hier online bestellen en is te verkrijgen vanaf € 369.

Apple Watch S1

Beste Koop

De smartwatch die als Beste Koop uit de Consumentenbond test kwam is dan weer een stuk voordeliger, deze is de Garmin sportwatch Vivoactive. Deze kun je al online bestellen vanaf € 167! Het mooie aan deze scherp geprijsde sportswatch is dat het zowel een activiteiten tracker, sporthorloge en trendy smartwatch in één is! Deze GPS smartwatch met ingebouwde activity tracker is compatibel met iOS en Android, en blijft waterdicht tot wel 50 meter. Met deze smartwatch monitor je 24/7 je stappen, afstand, verbrande calorieën en slaapritme. Daarnaast beschikt het over geïntegreerde apps voor onder meer hardlopen, fietsen, golfen en zwemmen. De ideale oplossing dus voor de fanatieke sportieveling!

Garmin sportswatch Vivoactive wit