Hoe sluit ik een nieuwe zorgverzekering af?

Je kan jaarlijks een hoop geld besparen door een zorgverzekering te kiezen die bij jouw (zorg)behoefte past. Wil jij overstappen naar een nieuwe zorgverzekering? Er zijn een aantal zaken waar jij op moet letten, aangezien zowel de inhoud als de prijs van de verzekeringen per aanbieder flink kunnen verschillen. Dit zijn de stappen die jij moet nemen om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Bepaal je zorgbehoefte

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis) zorgverzekering af te sluiten, zodat zorg in noodsituaties financieel gedekt is. De regering bepaalt jaarlijks welke behandelingen de basis zorgverzekering 2018 precies dekt. Daarnaast ben je vrij om te kiezen in welke mate jij jezelf aanvullend en dus extra verzekerd. Aan welke zorg heb jij behoefte in het nieuwe jaar? De toekomst kan je niet voorspellen, maar het is aan te raden om aandachtspunten voor jou en je gezin op een rij te zetten.

Aanvullende zorgverzekering

Basisverzekeringen zijn bij ongeveer elke zorgverzekeraar gelijk, terwijl juist de aanvullende verzekeringen het grootste verschil in prijs en inhoud maken. Onder de aanvullende verzekering vallen bijvoorbeeld extra fysiotherapiebehandelingen of een grotere dekking wat betreft tandzorg. Zo kan je je zorgverzekering helemaal samenstellen naar je eigen behoeftes en wensen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijk zorgaanbieders om te ontdekken welke verzekeraar het meest overeenkomt met jouw zorgbehoefte. Op dit punt kan je het meeste geld besparen door voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen die bij al je wensen past. Vergelijk zorgverzekeringen en zorgverzekeraars binnen 1 minuut aan de hand van je geboortedatum en geslacht en kom zo tot de juiste keuze!

Hou dit bij de hand bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering

Heb jij je keuze gemaakt? Je zorgverzekering sluit je binnen een aantal stappen online af. Naast de basispremie zal je gevraagd worden in welke mate jij jezelf aanvullend wilt verzekeren. Hiervoor zijn vaak verschillende soorten pakketten beschikbaar. Daarnaast is het bij diverse zorgverzekeraars mogelijk om je eigen risico te verhogen, zodat je minder premie hoeft te betalen. Nadat jij je pakket hebt samengesteld heb je persoonlijke gegevens nodig, zoals je geboortedatum, adres, BSN nummer en bankrekeningnummer om de verzekering af te kunnen sluiten en kan je zelf de ingangsdatum van de verzekering kiezen. Tot slot kan je bij veel verzekeraars gebruik maken van de opzergservice waarmee je nieuwe verzekeraar je huidige zorgverzekering op zal zeggen.

easyswitch.nl