Drie tips om je tanden witter te maken

Veel mensen zie je rondlopen met een stralende lach en witte tanden. Het komt vaak voor dat zij hun tanden laten bleken bij de tandarts. Maar je kunt ook je tanden witter maken op een andere manier. In deze blog lees je drie tips van Tandarts Amstelveen om zelf je tanden witter te maken op een natuurlijke wijze.

  1. Fruit eten

Door diverse soorten fruit te eten kan dit helpen. Aardbeien, appels en sinaasappelschillen helpen allemaal om de verkleuring van je tanden tegen te gaan. Tanden witter maken met aardbeien kan je op verschillende manieren doen. Je kunt aardbeien pureren en daarna uitsmeren over je tanden. Je kunt ook een aardbei doormidden snijden en de binnenkant van de aardbei over je tanden wrijven. In het binnenste gedeelte van de aardbei zit een zuur dat je tanden witter maakt. De aardbei kan je vervolgens gewoon opeten. Vergeet alleen niet om daarna je mond te spoelen met water.

Door de zure appel heen bijten heeft ook een positieve werking om je tanden witter maken. Eet bijvoorbeeld na een maaltijd een appel. Je eet figuurlijk je tanden schoon en je hoeft niet te poetsen.

Plaats op je tanden sinaasappelschillen. Dit helpt ook om je tanden witter te maken doordat in de schillen van de sinaasappel ook zuren zitten. De schil wrijf je over je tanden en dit doe je meerdere malen per week. Nadat je de schil over je tanden hebt gewreven, poets en spoel je de tanden goed na.

  1. Zuivel

Door te eten en te drinken tast je het tandglazuur aan, maar iedere dag herstelt zich dit ook. Door zuivelproducten tot je te nemen waar calcium en fosfor in zit, zorg je ervoor dat het tandglazuur sneller herstelt.

  1. Zonnebloemolie

Door je mond te spoelen met zonnebloemolie is een manier die je nog niet veel hoort. Je kunt dit het beste doen als je nog niets gegeten hebt. Het beste tijdstip is daarom ´s ochtends vroeg als je wakker wordt. De functie van de olie is dat het vettig laagje tandplak op je tanden losweekt. Door een paar minuten te spoelen met de olie merk je direct dat je tanden gladder aanvoelen. Na het spoelen met de olie spoel je spoel je goed met water en voor een verfrissende smaak in je mond poets je de tanden nog met tandpasta.