Gezond, snel en goedkoop afvallen

We willen allemaal op een gezonde manier afvallen en het liefst zo snel mogelijk een normaal gewicht krijgen. Er zijn een veelheid aan diëten en manieren beschikbaar waarmee je kunt afvallen. Veel diëten brengen specifieke kosten met zich mee. Het is daarom niet onbelangrijk om ook aan je portemonnee te denken als wilt gaan afvallen. Een site waar je alles leest over goedkoop, gezond en snel afvallen is www.goedkoopsnelafvallen.nl.

De goedkoopste manier voor snel afvallen

Afvallen draait om jou energiebalans. Wil je afvallen dan is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën jou lichaam nodig heeft. De hoeveelheid calorieën is vervolgens bepalend voor hoeveel je kunt eten om toch af te vallen.

Het goedkoopste is om dit inzicht zelf te creëren. Jouw energiebehoefte is vrij eenvoudig te bepalen. Het is afhankelijk van je lengte, gewicht en leeftijd. Heb je de behoefte bepaald dan kun je dit afzetten tegen wat jij gemiddeld eet. Hiervoor kun je eens een aantal dagen bijhouden/noteren wat je eet en drinkt.

De volgende stap is het aanpassen van je voeding en drinken op de onderdelen waar winst te behalen valt. Om dit te realiseren hoef je dus helemaal geen (extra) kosten te maken.

Of je snel zult afvallen is afhankelijk per persoon en ook wat je onder snel verstaat. Belangrijk is om niet de focus te leggen op ‘snel’ maar vooral voor het lange termijn resultaat te gaan. Snel afvallen is leuk maar uiteindelijk wil je natuurlijk een stabiel gewicht waar je tevreden mee bent.

Afvallen met shakes als alternatieve variant

Afvallen met shakes is tegenwoordig helemaal hip. Bekende Nederlanders komen regelmatig in het nieuws dat ze succesvol kilo’s zijn kwijtgeraakt. Ook afvallen met shakes kan op een gezonde manier zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

Er zijn shakes die nog geen 2 euro per shake kosten. De kwaliteit van deze shakes zijn vaak best goed. Wil je de kwaliteit van een shake beoordelen kijk dan vooral naar de ingrediënten. Let er op dat er niet te veel suikers in de shake zitten. Verder is ook het aantal calorieen van belang (vooral als je snel wilt afvallen) en zou je kunnen letten op de hoeveelheid verzadigde vetten.

Verzadigde vetten worden gezien als de ongezonde variant van vetten. Afvallen met shakes kan zoals gezegd gezond zijn. Dit begint met het kiezen van een gezonde shake en weten waar je mee bezig bent. Blijf gezond en gevarieerd eten en vervang dus niet al je maaltijden door een shake.