Afvallen tijdens en na de feestdagen

In de decembermaand vinden er verschillende feestdagen plaatst, zo heb je sinterklaas, kerst en oud&nieuw. Tijdens al deze feestdagen worden er allemaal lekkere dingen gegeten en kan het nog wel eens lastig zijn om gezond te eten en je aan je dieet te houden. Tijdens sinterklaas zijn bijvoorbeeld de pepernoten zo verleidelijk en dat kleine stukje van de chocoladeletter is misschien ook net iets te veel. Tijdens de kerstdagen en oud&nieuw staan Nederlanders er om bekend om heerlijke maaltijden te bereiden of uit eten te gaan met de hele familie en hier worden vaak niet alleen gezonde dingen voorgeschoteld. Toch kan je het beperken tijdens alle feestdagen en kun je ook rond deze tijd je houden aan je dieet. Natuurlijk kunnen de regels rond deze tijd wat verminderen zodat je toch wel kunt genieten van het eten. Echt afvallen tijdens onder andere kerst is vaak niet helemaal een halend doel, je kunt er wel voor zorgen dat je op gewicht blijft en dat je niet te ver terug zakt.

Eiwitrijkdieet goed vol te houden

Er zijn verschillende soorten dieetvormen die jou kunnen helpen bij het kwijtraken van die extra kilo’s. Zo heb je ook een eiwitrijkdieet, dit dieet houdt in dat je de koolhydraten in je eetpatroon moet verminderen en juist meer eiwitten moet toevoegen aan de maaltijden. Deze eiwitten zitten in diverse voedselproducten, zorg ervoor dat je hier meer van inneemt en dat je gevarieerd blijft eten. Alleen meer eiwitten eten helpt natuurlijk niet, als je echt wilt afvallen dan is het ook van belang dat je genoeg beweegt en dat je dus gaat sporten. Daarnaast moet je ook gezond eten, dit gaat vrijwel automatisch als je een eiwitrijkdieet volgt. Deze dieetvorm is een van de makkelijkste diëten om te volgen, je mag hier namelijk nog best veel blijven eten en je hoeft niet allerlei regeltjes op te stellen. Dit is dus een prima dieet om te kunnen blijven volgen tijdens de feestdagen, je moet alleen een beetje opletten met het snoepen en misschien wat extra bewegen en je blijft mooi op gewicht.

Eiwitrijke producten die je helpen bij het afvallen

Naast eiwitrijke voedingsproducten zijn er ook andere producten die je helpen bij een eiwitrijkdieet en die ervoor zorgen dat je makkelijker af kan vallen. Zo heb je de welbekende proteïne repen, veel mensen denken dat alleen bodybuilders deze gebruiken, dat is niet waar. Een proteïne reep zorgt ervoor dat je genoeg eiwitten binnen krijgt en dat je daardoor meer energie hebt, dit is een fijne bijkomstigheid tijdens het sporten. Een proteïne reep kan je als tussendoortje nemen om zo een wat voller gevoel te hebben, zo heb je niet na een tijdje alweer honger en zin om te gaan snoepen. Naast proteïne repen heb je ook nog diverse eiwitshakes, en eiwitrijke snacks die je helpen om die extra kilo’s kwijt te raken en om veilig je streefgewicht te behalen.